dimarts, 15 de maig del 2012

L'apunt d'actualitat: "Contes a quatre mans"



El 17 de març s'inaugura la sala d'exposicions de la Sala Russafa amb l'exposició plàstica "Contes a quatre mans". Paula Bonet, una de les artistes del barri de Russafa amb major projecció nacional i internacional, s'uneix amb la catalana Joana Santamans per dibuixar a quatre mans les làmines de "Contes a quatre mans". Una mostra que repassa personatges de diferents contes des d'una estètica a mig camí entre el realisme i el naïf esquitxada d'algunes de les frases de les històries que il · lustren.


Retrat de Paula Bonet fet per Joana Santamans
Paula Bonet és llicenciada en Belles Arts per la Universistat Politècnica de València, i completa la seva formació en la NYU de Nova York, en la UPC de Santiago de Xile i en Dedalo Arte, Itàlia. Fins fa relativament poc el seu estil era l’oli, un treball pictòric que combinava amb tècniques de gravat. Va treballar la xilografia, la litografia i la serigrafia al Taller 99 de Santiago de Xile, així com a Urbino, Itàlia. Però el seu caràcter impulsiu i les esperes i la paciència a les que obliguen aquestes tècniques degut als temps de secat, unit a la dificultat d’integrar amb les imatges parts de text que segons el seu criteri era necessari que convisquessin amb la imatge en sí, li van fer canviar els olis, el coure, la fusta i les gúbies pel bolígraf, l’aquarel.la i la tinta xinesa. El resultat és més ràpid i directe, i la rapidesa i la immediatesa són característiques que seu treball més recent exigeix. Al llarg de l’últim  any ha presentat quatre exposicions, totes elles d’il.lustració, combinant imatge i tipografia.

Retrat de Joana Santamans fet per Paula Bonet
Encara que nascuda a Barcelona on viu actualment, la Joana Santamans ha crescut a l’ombra de Montserrat, a Esparreguera, i està molt vinculada al paisatge rural dels Hostalets de Pierola a la comarca de l’Anoia. Aquesta combinació del cosmopolitisme de la gran ciutat amb les vivències a prop de la natura, és una constant sempre present en la seva obra plàstica. Va fer estudis de Disseny i Art a l’Escola Eina de Barcelona que va enriquir amb posteriors estades a Londres i Nova York. Ha treballat en diversos estudis de disseny gràfic de la seva ciutat fins que es va establir pel seu compte. Ha realitzat nombrosos encàrrecs d’imatge corporativa i pàgines web, amb gran rigor tipogràfic i una forta autoexigència gràfica que l’ha situat a les portes d’una creació més lliure. Aquesta actitud l’ha portat a desenvolupar una prometedora obra artística que abasta des de la pintura mural, el graffiti i la il·lustració, fins a la pintura sobre tota mena de suport, especialment objectes trobats. Li encanta el treball en equip.


Mes informació a:
http://www.salarussafa.es/historico/exposicion-plastica-contes-a-quatre-mans/
http://www.paulabonet.com/
http://www.joanasantamans.net/

Sílvia Cano
1r d'Il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada