dijous, 17 de gener del 2013

Workshop amb la il·lustradora francesa Sara


L'Escola d'Art de Manresa, juntament amb Tantàgora Serveis Culturals, us ofereixen la possibilitat de participar en el workshop de la il·lustradora francesa SARA que tindrà lloc el proper dissabte 2 de febrer, de 10 a 13h, a l'Escola d'Art.

Aquesta activitat s'emmarca dins dels actes del FLIC, Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil, un festival que durant 3 mesos es reparteix per diverses poblacions i espais culturals de tot el territori amb l'objectiu de fer arribar la literatura a tots els públics, apostant per la innovació i l’experimentació en la transmissió i promoció literària.

Des de la seva primera edició, cada any el FLIC ha comptat amb la presència d'un il·lustrador convidat que participa en diferents activitats a l'entorn de la seva pròpia obra: exposicions, xerrades, tallers, etc. Aquests convidats sempre han estat personalitats de dilatada carrera que gaudeixen de gran reconeixement i prestigi internacional en l'àmbit de la il·lustració infantil. Així, en la seva primera edició va prendre-hi part el japonès Katsumi Komagata (oferint una magnífica xerrada-taller a l'Escola d'Art de Manresa), i en la segona es va homenatjar la txeca Kveta Pakovska (que finalment, per problemes de salut, no va poder realitzar el taller que s'havia programat).

Enguany, la convidada és la Sara. Aquesta il·lustradora francesa ha publicat els seus àlbums a França amb editorials de la talla de Seuil, Thierry Magnier, La Joie de Lire, Bilboquet o Circonflexe. Darrerament, a Espanya l'editorial Libros del Zorro Rojo n’ha editat un. La major part dels seus llibres són sense text, doncs l’artista considera que el lector és prou capaç d’imaginar el lligam que hi ha entre les diferents imatges, creant un argument propi. Sara treballa les seves il·lustracions amb paper estripat. Un d’ells, “À quai” s’acompanya d’un DVD que conté un film d’animació realitzat també amb aquesta tècnica.

El 2005 la Biennal International de Bratislava li atorga al “Pomme d’or” (Golden Apple) per les imatges dels àlbums “Révolution” i “À quai”. Actualment, algunes d’aquestes imatges s’exposen en diversos museus del Japó en companyia d’altres guardonats d’aquesta biennal i d’il·lustradors japonesos. També el Centre international d’étude en littérature jeunesse li atorga l’ “Octogones”, i el premi “Graphique” de les crítiques de llibres per infants. Trobareu informació més detallada sobre la seva vida i obra en aquest document PDF.

En el taller-conferència que us oferim, l’autora parlarà sobre la seva obra, concretament sobre les seves pel·lícules, i convidarà als assistents a realitzar una il·lustració amb la seva tècnica proposant un treball sobre el llenguatge de la imatge, de com parlar sense paraules i expressar-se amb els colors i les formes. Es tracta d'una activitat oberta a tothom, però especialment adreçada a il·lustradors, dissenyadors, artistes plàstics en general, mestres, i a qualsevol persona amb inquietuds artístiques o interessada en el món de l'edició de llibre infantil.

Per a més informació i inscripcions, podeu adreçar-vos a la secretaria de l'Escola d'Art (c. Infants, 2, tel. 93 872 63 69), qualsevol matí de 9 a 13h i dimarts a la tarda de 16 a 20h, o enviar-nos un correu a eart@ajmanresa.cat. El preu del taller és de 50 euros (amb un descompte del 25% per als alumnes dels Cicles Formatius de l'escola). Les places són limitades!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada