dimarts, 11 de juny del 2013

Concurs de pintura mural per al Casal de les Escodines

Amb l’objectiu de promoure el civisme, la cohesió social i la convivència entre les persones joves de Manresa a través de les arts plàstiques en un suport mural, l’Ajuntament de Manresa i l’Associació de Veïns de les Escodines, convoquen un concurs de projectes per pintar una paret interior del Casal de les Escodines.

TEMÀTICA
Lliure però es valorarà especialment si el mural està relacionat amb els temes de cohesió social, civisme o comunitat.

MATERIALS
Pintura plàstica

SUPORT
La paret proposada per realitzar el mural mesura 31m2. Cal tenir en compte que no és una paret lineal, sinó que és una escala, per tant al mural s’hi haurà d’incorporar elements de l’escala. Els participants poden anar a veure la paret en horari del Casal, per tal de tenir elements per dissenyar el projecte.

PARTICIPANTS
Poden participar tots els i les joves d’entre 14 i 29 anys( que compleixin els 29 anys dins el termini de la convocatòria). Les propostes es poden fer de manera individual o en grup. Les propostes grupals es valoraran especialment. 
Es pot presentar un màxim d’una proposta per participant o col·lectiu. 
Serà refusada qualsevol proposta que no s’ajusti a la temàtica de la convocatòria o no sigui respectuosa amb l’equipament o atempti contra els drets de les persones.

INSCRIPCIONS
La inscripció al concurs es realitzarà del 3 al 21 de juny del 2013.

PRESENTACIÓ DE LES OBRES
Les mides de les obres han de ser 40 x 50 cm i sobre un suport de cartolina negra. L’obra  anirà inclosa dins un sobre on hi constarà el pseudònim del concursant o concursants. A dins aquest sobre, a més del projecte, s’inclourà un sobre més petit i tancat (a la part exterior també hi constarà el pseudònim) a dins del qual hi hauran les dades personals del participant: títol del mural, nom, cognoms, edat, adreça i telèfon.

La presentació del projecte es pot fer en format bidimensional feta amb qualsevol tècnica tradicional o mixta, inclosos tractaments fotogràfics i informàtics.

També s’accepten obres sobre suports magnètics (vídeo, DVD, pendrive) que per a ser vistes necessitin algun tipus d'aparell reproductor.

Els treballs s’han de presentar a: 

Casal de les Escodines
C/ Sant Bartomeu, 50
Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 21. Dissabtes de 16 a 20 h
casalescodines@ajmanresa.cat

Oficina Jove del Bages (Edifici Joan Amades)
C/St Blai s/n
Horari: de dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14 i dilluns dimecres i divendres de 17 a 20
manresajove@ajmanresa.cat

JURAT I ORGANITZACIÓ
El jurat estarà format per sis persones de reconeguda vàlua en el món artístic i sociocultural, camps de l’educació, la difusió i/o la creació, escollides entre el professorat de l’Escola d’Art, del Batxillerat Artístic de l'IES Peguera, del Grau d'Educació Infantil de la FUB (assignatura d'Educació de les Arts Visuals), del el Cercle Artístic i de l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines. Actuarà com a secretari/a un tècnic/a de l'Ajuntament de Manresa. El jurat es reserva el dret de declarar el premi desert i decidir sobre qualsevol aspecte no previst en aquestes bases. 

L’organització tractarà les obres amb la màxima cura, però no es fa responsable dels desperfectes que puguin produir-se en l’exposició d’aquestes.

VEREDICTE
El nom de la persona o col.lectiu guanyador es donarà a conèixer el dimarts 25 de juny del 2013 al Casal de les Escodines a les 20 h, i es difondrà a través de les xarxes socials i la pàgina web: www.manresajove.cat

REALITZACIÓ DEL MURAL i EXPOSICIÓ DELS PROJECTES PARTICIPANTS
El mural es realitzarà durant la Setmana Jove del 26 al 30 de juny.
Els projectes participants s'exposaran al Casal de les Escodines del 26 al 28 de juny i de l’1 al 12 de juliol al Casal ce les Escodines ( C/ Sant Bartomeu, 50; de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 21 i dissabtes de 16 a 20 h).

PREMI
Es concedirà un únic premi: un val regal per valor de 300 euros en material per la realització del mural. Tot el material sobrant quedarà per l’artista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada