dimarts, 30 d’abril del 2013

Oberta la convocatòria de la Beca Art K’suma 2013 per promoure la creació artística intergeneracional

Els projectes s’han de presentar abans del 27 de maig a la regidoria de Participació, Joventut i Gent Gran i poden rebre una beca de 2.000 euros.

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per rebre la Beca Art K’suma 2013 per promocionar i estimular la creació artística intergeneracional en qualsevol disciplina. Els projectes, que es poden presentar fins al 27 de maig a la regidoria de Participació, Joventut i Gent Gran (Ctra. de Vic, 16 1r.) opten a una beca de 2.000 euros.

Aquesta iniciativa, que l’any passat va comptar amb la participació de la Coral de l’Espai Social de Manresa i del grup Purple Pumpkins, va néixer amb la voluntat de promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents i, si és el cas, disciplines artístiques diferents: plàstiques, musicals, visuals, entre d’altres.

Per aquest motiu es proposa que artistes residents a Manresa de menys de 35 anys treballin amb d’altres de més de 65 anys, en una interpretació conjunta de la realitat de la ciutat i que comparteixin l’experiència de gestionar i compartir un projecte artístic comú.

Amb l’objectiu de difondre aquesta experiència comuna com a referència de convivència entre generacions, els artistes quedaran compromesos a explicar les seves vivències personals viscudes durant el procés de creació. Així mateix, el treball becat podrà ser exhibit en un espai municipal i, si escau, es proposarà la seva itinerància per altres àmbits expositius.

Els interessats en presentar un projecte trobaran les bases de la convocatòria al web de l’Ajuntament de Manresa i poden trucar al telèfon 93 875 24 86 per sol·licitar més informació.

L’any passat el projecte Art k’suma va ser seleccionat per la Generalitat de Catalunya com un dels millors projectes realitzats en motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la solidaritat entre generacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada