divendres, 15 de març del 2013

L'apunt d'actualitat: Mark Ryden

Mark Ryden és un il·lustrador que va néixer al 20 de gener de 1963 a Medford (Oregon). Va estudiar i es va llicenciar al Centre de Disseny Artístic de Pasadena el 1987. Actualment viu a Eagle Rock, Califòrnia, i té un estudi al Castle Green Hotel de Pasadena amb la seva esposa Marion Peck.

Les seves obres tenen un aire a les de l'artista Margaret Keane dels anys 60. Les obres estan fetes o bé amb oli sobre teles grans, altes i polides o petits treballs en blanc i negre en paper, les quals són influenciades per les fantasies de Lewis Carrol a “Alícia al país de les meravelles”.

Els seus treballs molt detallats que combinen hiperactivtat, historietes, sensibilitat, etc. i els seus personatges com les noies petites són un símbol catòlic i budista, on hi ha un ambient carnavalesc americà.

Molts famosos com Robert De Niro, Ringo Starr, Björk, Bridget Fonda, Christina Ricci, Leonardo DiCaprio... admiren Ryden i tenen alguna peça seva. Aquest artista també dibuixa portades de discos i revistes provinents del lowbrow art. També ha fet portades editorials com la de la novel·la "Desperation" de Stephen King, i altres treballs per cartells de pel·lícules de Tim Burton, la portada de discos de Red Hot Chilli Peppers o la del famós “Dangerous” de Michael Jackson.

 












Isabel Bejarano
1r d'Il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada