divendres, 15 de març del 2013

L'apunt d'actualitat: la biografia en còmic de Samuel Eto'o


Samuel Eto'o, ex-jugador del F.C. Barcelona, Inter de Milà i Mallorca entre d’altres, ha presentat al Festival Internacional del Còmic d'Angouleme el primer dels nou còmics que traurà a la venda de la seva biografia convertida en historieta de còmic.

Cada còmic tindrà un total de 48 pàgines de la dibuixant camerunesa Joëlle Esso, escollida personalment pel futbolista, i publicat per la fundació del propi jugador i per l’editorial Dagan, especialista en còmic Africà i Caribeny.

'Eto'o fils, naissance d'un champion' (Eto'o fill, el naixement d’un campió) és el títol que rep la primera de les nou entregues que tindrà el còmic, i tracta de la seva dura infància, el seu pas per l’escola, o els partits de futbol al seu barri. El còmic explica també el seu primer punt de inflexió viscut: Quan marxa a França, amb tan sols 12 anys.

El segon volum de la col·lecció, que es publicarà d’aquí a sis mesos, parlarà de com Eto’o arriba a vestir la samarreta de la sel·lecció Camerunesa.

El propi jugador, ha assegurat que “la gent no em coneix. Parlen de mi i pensen en els diners. Molts no saben exactament d’on vinc. Aquest llibre em dóna la ocasió de dir-los als joves del món que es pot néixer en un barri pobre i arribar a ser gran”.

Cada còmic valdrà 7 euros a Europa.

David Rodríguez
1r d'Il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada