dimarts, 11 de desembre del 2012

L'apunt d'actualitat: Rébecca Dautremer, la il·lustradora que enamora petits i grans


Biografia

Il·lustradora francesa. Va néixer el 1971 a Gap (sud de França). Va estudiar en el ENSAD de París (escola nacional superior d'arts decoratives) i va obtenir una llicenciatura en edició gràfica el 1995. Ha il·lustrat diversos àlbums d'altres autors i ha signat alguns propis. Actualment viu a París amb el seu marit Taï-Marc-Lethanh (el qual ha escrit alguns dels llibres que ella ha il·lustrat) i els seus tres fills. A part de com a il·lustradora ha treballat també per a la premsa, ha fet la publicitat d'una de les colònies de Kenzo, i ensenya a l'escola Emile Cohl, a Lió. A l'hora d'il·lustrar la seva tècnica preferida és l'aiguada i alguns dels seus originals es poden veure a la galeria Jeanne Robillard.

La seva tècnica crea gairebé sempre un ambient suggerent, misteriós, ple de llum i de color. Acostuma a reinterpretar històries tradicionals, conegudes per tots nosaltres, però ho fa de tal manera que els dóna un toc especial i molt atractiu.

Els seus llibres són autèntiques obres d'art que destaquen per les seves dimensions, amb un domini del color vermell en totes les seves tonalitats que crida molt l'atenció.

Representa un món de fantasia i de somnis amb personatges d'una gran expressivitat, coberts de detalls i gairebé dotats de vida pròpia.

- La seva pàgina web (que està en francès) és: http://www.rebeccadautremer.com/


Nat i el secret de l'Esperança 

Aquest llibre, a diferència de la majoria d'àlbums que il·lustra la Rébecca, està dominat pels colors marrons i grocs, que proporcionen una gran calidesa i aconsegueixen transmetre a la perfecció les emocions del petit Nat. D'aquesta història fins i tot se n'ha fet una pel·lícula, "Kérity, la maison des contes".


Enamorats 

Rébecca és l'autora i la il·lustradora d'aquesta història protagonitzada per uns nens que intenten descobrir i entendre què és l'amor.


Princeses oblidades o desconegudes 

Aquest àlbum és un manual sobre com convertir-se en una autèntica princesa. Està narrat amb un toc d'humor i segur que us farà somriure en més d'una ocasió


Bibliografia:

Els seus treballs i llibres, alguns els ha escrit ella i altres simplement els ha il·lustrat. N’hi han molts més publicats.

Tant vaig esperar, Tant attendu (2000)
El gegant dels ocells (2001)
Enamorats (2003)
Princeses oblidades o desconegudes (2004)
Sentiment (2005)
La tortuga gegant de Galápagos (2006)
Nasrudín i l'ase (2007)
Elvis (2008)
Art Book (2009)
Swing Cafè (2009)
Nat i el secret de la reina (2009)
El diari secret de Pulgarcito (2009)
Alícia al País de les Meravelles (2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada