dimarts, 18 de desembre del 2012

L'apunt d'actualitat: 40è Festival del Còmic d'Angoulême


Entre el 31 de gener i el 3 de febrer d’aquest 2013 se celebrarà a la ciutat francesa d’Angoulême la 40a edició del Festival Internacional de Còmic (Festival International de la Bande Dessinée) més conegut com a festival d'Angoulême. És el principal festival del còmic francès i el festival més important d'Europa en termes de notorietat i d’influència cultural. Es fa cada any en el mes de gener des de 1974.

A finals de 1972, l'èxit d'una exposició consagrada a la historieta a la ciutat, titulada "Deu milions d'imatges", fa sorgir la idea d'organitzar una trobada anual dedicada al medi. El 25 de gener de 1974 s'inaugura la primera edició, el cartell és obra d'Hugo Pratt, a la trobada hi van importants autors, com André Franquin, Burne Hogarth i Harvey Kurtzman. En aquests primers anys el Festival es consolida com un esdeveniment d'importància internacional, on van els més cèlebres historietistes, com Hergé, Will Eisner, Moebius, Enki Bilal o Jacques Tardi. Al mateix temps, el municipi d'Angoulême es compromet en la tasca de fer de la ciutat un centre del còmic mundial, amb iniciatives com ara la creació del Taller-Escola de BD, el 1982.

40a Edició 

 L’edició d’aquest any comptarà amb les exposicions de: “ En extens Uderzo” Coronada el 1999 amb Premi del Mil·lenni; Albert Ut “Jean-C. DENIS” Més de 150 original per descobrir o redescobrir l’univers sensible de Jean-C. Denis; “MICKEY & DONALD tot un art ...” Des de 1930 fins avui, l'exploració de les imatges dels herois mítics de l'univers Disney.

L’Exposició Joves Talents, trampolí per als autors novells mitjançant el Concurs de Joves Talents, que des de fa tretze anys ajuda a joves artistes que mai han publicat res, a exposar la seva obra en una exposició col·lectiva.

També m’agradaria destacar l’exposició dedicada a Algèria anomenada “Bande dessinée ALGÉRIENNE”.

Aquesta 40a edició també ens deixa l’oportunitat de presenciar concerts en els quals s’il·lustrarà en directe. També hi haurà projeccions d’animació i com no podria ser d’una altra manera se’ns ens brinda la possibilitat de conèixer de primera mà autors de renom internacional com Leiji MATSUMOTO, el llegendari autor de “El Capità Harlock”.

Premis

El Festival concedeix diversos premis, que recompensen, en diferents categories, els millors treballs de l'any anterior editats a França. Els jurats escullen als guanyadors d'entre una prèvia selecció de nominats (no superior a set). Els premis són lliurats la tarda del primer dia del Festival, en el teatre d'Angoulême
El Festival concedeix premis en 14 categories diferents, entre els quals els més destacats són:
Gran Premi: concedit a un autor pel conjunt de la seva obra. A la producció d'aquest autor es dedica cada any el Festival, amb abundats exposicions, taules rodones i activitats d'un altre tipus sobre la seva obra. Premi al Millor Àlbum (Fauve d'Or) Premi al Dibuix, Premi al Guió ,Premi al Primer Àlbum .

Per a més informació podeu visitar la web oficial del Festival: http://www.bdangouleme.com

Sara Gómez
1r d'Il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada