dijous, 22 de desembre del 2011

L'apunt d'actualitat: "Els contes d'Unkaburu"

Ja tenim ELS CONTES D'UKANABURU, de Teresa Broseta i Esther Burgueño, un àlbum il·lustrat per al foment dels valors humanistes entre els nostres infants

És el VI Premi Lola Anglada Vila de Tiana de Conte i Il·lustració


El 25 de novembre de 2011 es va publicar Els contes d’Ukanaburu. El text de l'escriptora valenciana Teresa Broseta i els dibuixos de la il·lustradora catalana Esther Burgueño ens permeten viatjar fins a un remot poblat de l'Àfrica on viu Ukanaburu, un vell pastor de cabres que cada vespre, tot just arribat al poble, trasllada als més petits del llogarret tota la seva saviesa a través d'un conte, un relat en què explica velles històries dels antics habitants del lloc, unes narracions que acosten els infants als seus orígens, al respecte pels altres, a l'afany de saber i d'educar-se, a l’instint d'ajudar el més necessitat i a tots aquells valors que els faran millors persones quan esdevinguin els adults del poble del vell pastor Ukanaburu.

Aquest àlbum infantil ha aconseguit el VI Premi Lola Anglada organitzat per l'Ajuntament de Tiana.

Sinopsi


Quan el vell Ukanaburu arriba cada vespre al poblat llança la seva carabassa seca, que li serveix de cantimplora, a la canalla que se li acosta. La primera criatura que l'engrapa se'n va corrents cap al pou i l'omple d'aigua. Després la torna, ben plena, a Ukanaburu, qui comença a relatar un conte dedicat principalment al guanyador de la cursa. Així, la xicalla del poblat anirà aprenent la història de la seva gent i d'aquelles màgiques terres, que Ukanaburu, vell com és, coneix amb tot detall. Teresa Broseta ens brinda un text magnífic que traspua valors humans i que acosta el jove lector a l'autèntic plaer de la lectura: aprendre gaudint. Les personalíssimes il·lustracions d’Esther Burgueño donen força cromàtica i escenificació al text i arrodoneixen un àlbum ple d'espectacularitat visual i d'encert narratiu.

Laura Duran
1r d'il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada