dimecres, 9 de març del 2011

Voleu participar amb l'Escola al Cicle Visuals 2011?


Què és Visuals?
Des de l’any 2007, a Manresa es duu a terme la convocatòria “Visuals", un cicle d’activitats on es volen tractar temes de ciutat des de diferents vessants i utilitzant elements artístics i culturals. Aquest any la temàtica del cicle girarà a l'entorn de les relacions ciutat i comerç.

Què és convoca des de l’Escola d’Art?

Des de l'Escola d'Art proposem una exposició-recorregut, on es mostrin les obres elaborades per alumnes de l'Escola, i que estarà repartida pels aparadors de diversos comerços de la ciutat, tot buscant una relació contextual i simbòlica entre l'obra i el comerç on s'exposi. La proposta per a elaborar les obres és treballar a partir d’un llibre i manipular-lo i intervenir-lo.

Què és un llibre objecte intervingut?
Un llibre objecte intervingut està concebut a partir d'un altre llibre, un llibre convencional, que el creador manipula fins a transformar-lo en una nova obra, un nou continent i contingut, proper a l'escultura, el llibre d'artista o el poema objecte. En moltes obres, el títol original del llibre és el punt de partida del treball i aglutina el sentit final de l'obra, el joc poètic. Les possibilitats de manipulació o intervenció d'un llibre són molt diverses així com els resultats obtinguts. El tema d'inspiració de les obres és lliure, però hauríeu de pensar a quin tipus de comerç estaria bé exposar-lo.
Podeu utilitzar qualsevol tipus de material; la base de treball ha de ser un llibre que haureu de modificar artísticament.





Què heu de fer amb l'obra?
Teniu temps d'elaborar i portar les vostres obres a l’Escola d’Art de Manresa fins a finals d’abril. Li heu de donar al Dani Hernández o a la Lídia Moreno, professors de l’escola (C/ Infants, 2 Manresa). Cal que adjunteu a l'obra un paper amb el vostre nom i cognoms, e-mail, telèfon i títol de la peça. Podeu portar com a màxim dues obres. Mides: aproximadament les d'un llibre estàndard.

Què farem amb ells?
Una exposició dels llibres intervinguts i objectes modificats als aparadors del diferents comerços de la ciutat. Realitzarem un itinerari per les botigues de la ciutat, explicant la concepció i l’evolució dels seus llibres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada