dilluns, 1 de febrer del 2016

III Concurs de cartells “Bellprat, Vila del Llibre”

L'Associació d'Amics de Bellprat ens ha fet arribar les bases del concurs de cartells per a la imatge de la 9a edició de “Bellprat, Vila del Llibre”, una diada cultural que es fa anualment al municipi de Bellprat (Anoia).
Com que les bases encara no estan penjades en cap web, us les copiem íntegrament tal i com ens han arribat:

III CONCURS DE CREACIÓ DE LA IMATGE DEL CARTELL
“BELLPRAT, VILA DEL LLIBRE” 9a Edició

L’Associació d’Amics de Bellprat convoca el tercer concurs públic per tal d’escollir la imatge del cartell de la 9a edició de “Bellprat, Vila del Llibre”, una diada cultural que es fa anualment al municipi de Bellprat (Anoia). Enguany, se celebrarà al llarg del cap de setmana 4 i 5 de juny de 2016.
Bellprat és la primera Vila del Llibre de Catalunya, a l’estil d’altres pobles del món que s’agrupen dins del concepte de Book Town. El primer cap de setmana de juny podreu veure com un indret rural d’interès històric i de bellesa natural es transforma en un espai de trobada literària de primer ordre, omplint els seus carrerons de pedra de parades de novetats editorials per a tots els públics, de venda de llibres d’ocasió als baixos de les centenàries cases de Bellprat, de música en directe, d’escriptors que parlen amb els seus lectors envoltats de ruralisme, d’intercanvi de punts de llibre, d’exposicions d’il·lustradors i d’activitats per a tota la família.
En les darreres vuit edicions de Bellprat, Vila del Llibre, a part de donar protagonisme al llibre vell i a les noves creacions editorials, també hem donat un paper destacat al món de la il·lustració. És per aquest motiu que, en aquest afany de potenciar aquest eix, volem continuar obrint als joves creadors visuals del nostre país la possibilitat de participar-hi, realitzant la imatge de la novena edició amb l’objectiu d’ajudar a difondre l’esperit de l’esdeveniment, promoure’n la difusió i incentivar l’assistència de públic.
A la pàgina web de l’associació www.amicsdebellprat.cat, podreu trobar tota la informació de les vuit darreres edicions i de Bellprat, del seu entorn i d’alguns fets històrics rellevants del municipi. També en aquesta mateixa adreça, us podreu descarregar una memòria de les vuit edicions de la Vila del Llibre i, si hi esteu interessats, descarregar-vos els vuit cartells dissenyats.

BASES

1. Qui hi pot participar?

El concurs és obert a tots els creadors, però està especialment adreçat a estudiants d’il·lustració i arts gràfiques. Només es pot presentar una proposta per participant.

2. Què es demana?
Crear una imatge gràfica que comuniqui l’essència de la “Vila del Llibre”, pensada per incorporar al cartell, programa de mà i altres elements comunicatius, i expliqui i potenciï l’esdeveniment. Cal tenir en compte que en el cartell on hi anirà la imatge també s’hi haurà d’incorporar:
  • El logotip “Bellprat, Vila del Llibre”.
  • 9a Edició.
  • Les dates de l’esdeveniment.
  • Un espai per a un text de presentació de 4 línies.
  • Un espai on incorporar un codi QR que enllaci amb el web de la Vila del Llibre.
  • Un espai reservat per als logotips dels organitzadors i col·laboradors.
Per tenir una referència del text, logotips, etc., podeu utilitzar com exemple el cartell de l’any passat
(http://www.amicsdebellprat.cat/images/yootheme/edicio2015/Cartell_2015_p.pdf).

+adaptació de la imatge en un punt de llibre
Amb el lliurament de la imatge per al cartell, també caldrà enviar una adaptació d’aquesta en format de punt de llibre (horitzontal o vertical, mida lliure). Tant la imatge del cartell com la seva adaptació en format de punt de llibre hauran de ser originals i inèdites.
S’accepten tota mena de tècniques i estils.

3. Lliurament
Les propostes s’hauran d’enviar en format digital abans de les 23:59h del dijous 31 de març de 2016, en un arxiu TIFF, per separat, i amb una resolució de 300 dpi. La imatge del cartell anirà maquetada en un format A3 (297x 420 mm), vertical, tenint en compte tots els elements que s’hi han d’incorporar especificats en el punt 2.
L’obra no haurà d’anar signada, s’incorporarà el nom de l’autor/a en el disseny final del cartell.
Les propostes s’hauran d’adreçar a: bellprat.concurs.cartell@viladelllibre.cat
En el correu electrònic, s’hi hauran d’incloure les dades personals de l’autor (nom i cognoms, adreça, telèfon i adreça electrònica) i una descripció tant tècnica com de continguts de la proposta.

4. Jurat
El jurat estarà format per tres il·lustradors professionals, un editor, un representant de l’Ajuntament de Bellprat i un altre de l’Associació d’Amics de Bellprat.

5. Premis
El resultat del concurs es farà públic el divendres 15 d’abril de 2016, a www.amicsdebellprat.cat i a https://www.facebook.com/viladelllibre.bellprat
El jurat seleccionarà dues propostes que designarà com a primer i segon premi:
  • L’obra seleccionada com a primer premi serà la imatge oficial de la 9a Edició de “Bellprat, Vila del Llibre”, tant en el cartell, com en el programa de mà, el punt de llibre i altres suports comunicatius, com ara la imatge de capçalera en les xarxes socials.
  • L’obra seleccionada com a segon premi s’editarà com a “Punt de Llibre Commemoratiu” de la Sisena Trobada d’Intercanvi de Punts de Llibre de Bellprat.
Per tal de garantir una bona reproducció de la proposta seleccionada, els guanyadors hauran d’acceptar, si escau, algun ajust o requeriment tècnic que l’organització pugui sol·licitar.
L’organització incorporarà el nom dels autors en tots els materials impresos.
Els autors de les imatges premiades cediran els drets de reproducció d’imatge únicament per a l’esdeveniment Bellprat, Vila del llibre 2016. Un cop acabat l’esdeveniment, l’organització no podrà tornar a utilitzar les imatges sense el permís previ dels autors.
Primer premi: 300 euros
Segon premi: 150 euros
Els premis s’entregaran durant l’esdeveniment “Bellprat, Vila del Llibre" d’enguany.
El fet de participar en el concurs suposa la plena acceptació d’aquestes bases.


Associació d’Amics de Bellprat
viladelllibre@amicsdebellprat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada