dimarts, 30 d’octubre del 2012

Exposició de Montse Bugatell i Sylvie Cano a Barcelona

Aquest mes de Novembre, del 2 al 22, no us perdeu l’exposició de Montse Bugatell i Silvye Cano, a Le Standard, (carrer Topazi, 24 al Barri de Gràcia -BCN-), dues dissenyadores i alumnes de l'Escola d'Art que ens presenten un recull de les obres que han realitzat en aquets últims dos anys, en els que mogudes per la recerca de noves formes d’expressió artística més lliures i personals, s’han endinsat en el fascinant món de la il·lustració.
És en aquesta fugida de les exigències dels cànons pels quals sovint està condicionat el món del disseny, on els seus camins es troben i decideixen emprendre juntes aquest viatge cap al mon de la il·lustració, i mostrar-nos a través de les seves obres, un recull de les experiències i emocions viscudes com si d’un quadern de viatge es tractés.

Rosa Alonso, premiada en el 2n Concurs Fotogràfic del CCPAE

L'exalumna Rosa Alonso ens informa que ha estat una de les seleccionades en el 2n Concurs Fotogràfic del calendari del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, amb la fotografia que podeu veure.

De més d'un centenar de fotografies presentades, el Jurat n'ha escollit dotze, que s'han adjudicat a cadascun dels mesos de l'any, i que il·lustraran el calendari del CCPAE per al 2013. Totes les fotografies havien de tenir la producció agrària ecològica com a temàtica central, i l'explotació, la superfície, la varietat vegetal, la raça animal, l'aliment o producte fotografiat havia d'estar certificat pel CCPAE.

Trobareu més informació al portal del CCPAE.

Aprofitant l'avinentesa, la Rosa també ens ha fet arribar l'enllaç el book de l'exposició AMB SENTIT, de la qual vam parlar anteriorment en un altre post. El trobareu a http://issuu.com/disenografica/docs/book_ambsentit

divendres, 19 d’octubre del 2012

L'apunt d'actualitat: Pat Andrea il·lustra "Alícia en el país de les meravelles"


Pat Andrea, Holanda ,1942

Reconegut com a pintor, escultor , artista gràfic i il·lustrador, prové d’una família d’il·lustradors i pintors. El projecte d’il·lustrar el conte d’Alícia li presenta la editora Diane de Selliers proposant-li realitzar il·lustracions de gran format basades en la historia d’Alícia en el país de les meravelles i Alícia a través del mirall.

El conte d’Alícia en el país de les meravelles sempre s’ha presentat amb unes il·lustracions de caràcter infantil. Pat Andrea dóna un gir radical a les il·lustracions i al conte en general oferint-nos una visió diferent de la història i dirigint-la a un públic adult, en cada dibuix el personatge d’Alicia adopta una imatge diferent, la intenció d'Andrea en aquestes il·lustracions es fer que Alícia siguin totes les noies joves del món, per això fa tantes versions del mateix personatge, que a diferència de la innocència i candidesa que ens mostra en el conte original, aquí es caracteritza per una imatge més violenta i sense por a mostrar la seva sexualitat.

El vestuari que apareix en les il·lustracions caracteritza a la perfecció la pèrdua de la innocència, els mitjons infantils, vestits vaporosos evoquen la Lolita d’en Vladimir Nabokov, i recordant aquest personatge l’espectador veu una Alícia descarada.

Les expressions corporals del personatge son enèrgiques i desvergonyides gràcies al traç ràpid i gestual que impregnen els dibuixos de Pat Andrea.

Pat Andrea realitza dibuixos de gran format, dibuixant inclús a les parets de les sales que exposen aquesta proposta. També es pot comprar el llibre que recull tota la obra, titulat Pat Andrea i Alicia, editat per ACTAR, Centre d’arts Santa Monica.

A l’any 2010 arriba a Barcelona, al centre d’Arts Santa Monica, al entrar al vestíbul l’espectador es troba amb un cos al començament de l’escala i un coll llarguíssim que recorre les escales amunt, que diu “segueix el meu coll”, l’Alícia esta envaint l’espai sencer i a l’espectador, que té la sensació de traslladar-se al país de les meravelles, a mesura que es visualitza l'exposicició, aquesta sensació acompanya al visitant que sembla veure el món de les meravelles a través de grans finestres de dibuixos.

Les il·lustracions de Pat Andrea tenen veu pròpia, no acompanyen simplement al text si no que li donen una nova visió plena de força fent que neixi una Alícia diferent a la que tothom imaginava fins ara. Pat Andra aconsegueix que totes les noies del món ens sentim part del conte, més lligades a aquesta nova actitud del personatge i deixant enrere una imatge idealitzada durant molt de temps.

Iris Bastidas López
1r d'Il·lustració

BLANC, Festival de Disseny Gràfic de Catalunya

Els propers 2 i 3 de novembre tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el festival BLANC, dos dies de conferències, workshops i activitats al voltant de disseny gràfic.
Trobareu tota la informació al seu web www.blancfestival.com

Torna "Big Draw", la festa del dibuix

Aquest proper diumenge, 21 d'octubre, se celebra a Barcelona la "Big Draw, festa del dibuix" organitzada pel Museu Picasso. Trobareu un munt d'activitats per a totes les edats distribuïdes pels barris de la Ribera, Santa Caterina i Sant Pere.
Consulteu tota la informació a http://www.bcn.cat/museupicasso/bigdraw/ca/

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Col·laboració artística en el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere


Des del Consell de la Dona de l’Ajuntament de Manresa estan preparant els actes relacionats amb el 25 de novembre – Dia Internacional Contra la Violència vers les dones, i ens han demanat la vostra col·laboració si hi esteu interessats.

Dins d’aquest actes trobem els “5 minuts de silenci institucional en record de les víctimes de violència masclista” que es portarà a terme el proper dia 26 de Novembre del 2012 a les 12h a la Plaça Major de Manresa.

Com a novetat d’enguany, dins d’aquest acte, es farà una proposta artística anomenada “Donem veu a les dones que ja no en tenen”. Consisteix en una sèrie de figures negres de fusta, de mida real, que representen les dones que han mort aquest any víctimes de la violència de gènere. Les figures acompanyaran l'acte durant els 20 minuts que dura aproximadament, i després es demana que qualsevol que hi vulgui participar escrigui o pinti allò que cregui convenient damunt de les figures, com a reivindicació contra aquest tipus de violència.

Totes les figures s’exposaran al vestíbul de la Biblioteca de El casino durant la setmana del 26 al 30 de novembre.

Si us interessa participar o voleu tenir més informació, poseu-vos en contacte amb el SIAD Montserrat Roig al telf 938752310 o a través del correu siad@ajmanresa.cat