divendres, 25 de febrer del 2011

Arigatō, sr. Komagata!

Create your own labloop foto slideshow for MySpace, Facebook or your website! view all fotos of this slideshow


Dimarts passat, 22 de febrer, per fi vàrem poder conèixer el dissenyador japonès Katsumi Komagata. Fou una experiència fantàstica compartida amb la trentena de participants que hi van prendre part, i gràcies a la qual vam poder conèixer no només la seva obra, sinó la grandiositat del personatge i a l'hora la senzillesa de la persona. Komagata va resultar ser un senyor proper, entranyable, atent, amable, entendridor i amb un gran sentit de l'humor.

Llevat d'un petit retard en la seva arribada a causa del trànsit -que ens va fer patir fins a l'últim moment- l'activitat es va desenvolupar perfectament al llarg de tot el matí, tal i com estava programada. En acabar, la valoració va ser molt positiva tant per part dels participants com dels organitzadors i del propi sr. Komagata, que ens va felicitar per la nostra escola i va expressar el seu desig de retrobar-nos, potser el proper març a la Fira del Llibre Infantil Bolonya, on assistirà un grup d'alumnes d'il·lustració de l'Escola d'Art.

A les 9 i escaig del matí, un cop arribats el sr. Komagata i els seus acompanyants, vàrem poder gaudir, en primer lloc, d'una xerrada a l'entorn de la seva obra i del seu procés creatiu. D'una forma molt amena, Komagata va saber relacionar la creació dels seus llibres infantils (que simultàniament anava mostrant) amb el procés de creixement i aprenentatge de la seva filla, inspiradora de les seves creacions.

Tot seguit, i després d'un petit descans acompanyat d'una mica d'esmorzar, ens desplaçàrem a una aula més gran o ja estava tot a punt per a engegar la segona part del workshop, consistent en un taller pràctic a partir dels processos d'elaboració suggerits per en Komagata. El punt de partida és senzill, però els resultats serien molt rics i variats: a partir d'una forma simple i abstracta triada a l'atzar, els participants haurien d'elaborar una imatge (retallant i enganxant cartolines de colors) que donés un sentit a la forma inicial i que la convertís en quelcom més que una forma abstracta.

En acabar l'activitat, el propi Komagata va mostrar un a un els treballs dels participants, fent-los petits comentaris a tots ells i sorprenent-se en molts casos de la imaginació i qualitat de les imatges.

Des de l'Escola d'Art, no volem deixar passar l'ocasió sense agrair molt sincerament la participació de tots els que hi vàreu prendre part, així com a l'associació Tantàgora i al festival FLIC que són els qui han fet possible la visita de Katsumi Komagata al nostre país i ens han ofert la possibilitat d'acollir-lo al nostre centre. Tampoc ens podem oblidar d'en Yoshi, l'inseparable intèrpret del sr. Komagata que va fer una gran feina ni, per descomptat, del sr. Katsumi Komagata, que ens regalà una estona inoblidable. Arigatō!

Aquí dalt us hem deixat un "slideshow" amb les fotografies que vam fer durant tot el matí. Tot i haver-n'hi moltes, ens ha semblat que a tots els participants us agradaria tenir la vostra foto al costat d'en Komagata, per això, després de les primeres que són més genèriques, trobareu les que vam prendre mentre mostràveu un a un els vostres treballs. Si voleu descarregar-vos-les totes, podeu baixar-vos aquest arxiu zip i descomprimir-lo, o si ho preferiu també les trobareu al facebook de l'Escola: www.facebook.com/eamanresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada