dimarts, 12 de març del 2013

L'apunt d'actualitat: C215


Christian Guémy, més conegut com “C215”, es un street artist francès al qual han nomenat dins la comunitat artística internacional com el “Banksy” de França. Nascut el 1973, va començar l’any 2005 i es podria dir que a dia d'avui es un dels stencil artists més productius dins de l'escena de l'street art.

C215 treballa principalment amb estargits i, tot i haver sigut artista urbà des dels anys noranta, els seus treballs amb estargit van començar l’any 2006, quan va plasmar un retrat de la seva dona. La seva obra es caracteritza principalment per retrats i un dels temes mes importants són els retrats de la seva filla Nina. 

El treball d'aquest artista parisenc tracta també de retrats de gent en exclusió social: vagabunds, refugiats, orfes o ancians col·locats en llocs normalment poc vistosos, per accentuar aquesta idea de que les societats modernes han oblidat aquestes persones. 

Tot i ser mes reconegut com a street artist, C215 també s’ha vist en l’hàbit de produir obres comercials fetes a partir de fustes i tela per diferents galeries arreu del mon. Les seves obres de carrer poden ser trobades a ciutats com Roma, Àmsterdam, Londres, Berlín, Milà, Barcelona i per descomptat París. 

Fins el passat 2 de Febrer, tenia lloc a la Montana Shop & Gallery una exposició anomenada “Orgullecida”, la primera exposició en solitari de C215 a Barcelona, en la que mostra objectes reciclats i pintats amb l'intent d'explorar l'amor a través de la feminitat. 
“Trato de interactuar con lo que me rodea, motivo por el cual intervengo la calle aportando elementos y personajes que tienen una estrecha relación con las calles. Me gusta enseñar ciertos aspectos y personas que la sociedad trata de mantener ocultas, como la gente sin techo, los fumadores, los granujas buscavidas, o la peña del barrio en los parques, por ejemplo.” 













Alexis Pérez
1r d'Illustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada