dimarts, 20 de novembre del 2012

L'apunt d'actualitat: El "derbi" sevillà arriba al manga

La rellevància del Sevilla-Betis que es va disputar el passat cap de setmana no es limita a Espanya. Els dos equips sevillans compten amb seguidors per mig món i bona prova d'això és aquesta portada d'un còmic manga que està circulant per les xarxes socials en aquests dies. Es pot apreciar a dos futbolistes amb les equipacions sevillista i bètica.

Es coneix per "derbi sevillà" als enfrontaments entre els dos clubs de futbol principals de Sevilla, Andalusia: el Sevilla Futbol Club i l'altre equip de la ciutat, el Betis.

El primer partit disputat entre el Sevilla i el Betis, amb motiu de la disputa de la Copa del Duc de Santo Mauro, va ser el 8 de febrer de 1915, amb victòria del Betis per 4 gols a 3. La tensió entre les aficions va arribar a tal extrem, ja en tan primerenca data, que hi va haver agressions i invasió de camp, això va obligar l'àrbitre a donar per finalitzat el partit abans d'hora. Els sevillistes solien cridar als bètics en aquell temps "cogombres" (pel seu color verd), mentre que els bètics cridaven als sevillistes "rojos" o "merengues" (pels dos colors de l'entitat). En l'actualitat, aquests sobrenoms s'han quedat antiquats, i es diuen "verderols" i "palanganes", respectivament.

Recentment, el derbi s'ha vist esquitxat d'anècdotes com els lamentables fets en la temporada 2004/05 la decisió del col · legiat Teixeira Vitienes d'exigir al Betis altres samarretes diferents de la verda i blanca tradicional per, segons el seu criteri, confondre amb el blanc local, tot i ser una cosa que havien permès els àrbitres durant gairebé 75 anys. Els encarregats de l'equip visitant van haver d'anar a buscar les samarretes totalment verdes al veí estadi, començant el partit amb 45 minuts de retard.

David Rodríguez
1r d'Il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada