dijous, 7 de novembre del 2013

"Approved for adoption", el documental del mes

El proper 14 de novembre, a l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa, podreu gaudir de la projecció del documental "Approved for adoption" de Jung & Laurent Boileau, adaptació del conegut còmic autobiogràfic del mateix Jung “Piel color de miel” (Couleur de peau: miel). La sessió és gratuïta, i començarà a les 20h.

"Approved for adoption" és un Un documental, on realitat i animació s’uneixen per crear un testimoni únic sobre l’experiència de l’adopció:
Jung. Dibuixant. 42 anys segons el Registre. Ell prefereix considerar la data del seu naixement el dia que, amb 5 anys d’edat, un policia el va trobar perdut pels carrers de Seül. Era un dels 200.000 coreans abandonats que després serien adoptats per famílies d’arreu del món. Superada la quarantena, Jung decideix retornar a Corea del Sud per primera vegada i conèixer el país que el va veure néixer, trepitjar la terra dels seus avantpassats i, si és possible, trobar el rastre de la seva mare biològica. Un viatge físic i emocional de retorn a la infantesa, reconciliació amb les arrels i descobriment de la veritable identitat.

Approved for Adoption s’acosta a l’experiència emocional de l’adopció des de l’inusual gènere del documental d’animació, un format 100% còmode pels autors per poder evocar a la pantalla elements dels quals no existeix imatge real: records, somnis, pors, expectatives i esperances. Vídeos domèstics gravats en Super 8, fotografies i imatges enregistrades expressament pel documental s’enllacen naturalment amb la illustració poètica i molt sovint onírica de Jung.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada