dimarts, 11 d’octubre del 2011

L'apunt d'actualitat: nou disc de Pascal Comelade amb il·lustracions de Max


El passat setembre es va presentar el nou disc de Pascal Comelade amb la Cobla Sant Jordi al Mercat de Música Viva de Vic. El disc està il·lustrat per Max i l'edita Discmedi/Blau.

Max, Francesc Capdevila, neix a Barcelona el setembre de 1956. Va començar llegint el Pulgarcito i els còmics d'aventures. Al 1973 entra a formar part del grup El Rrollo, on publica les seves primeres historietes i entra en contacte amb el còmic undergound. El 1979 funda, amb més gent, la revista El Vibora, on crea els personatges de Gustavo ( un personatge compromès, ecologista i antisistema) i Peter Pank, ( parodia entre Peter Pan de Disney i les tribus urbanes). Al 1984 se'n va a viure a Mallorca d'on és originaria la seva dona, es separa de la línia del Vibora i publica El carnaval de los ciervos, on es veu la influencia de Ives Chaland. Durant aquesta època edita historietes varies sense un personatge ni temàtica fixe, treballa també a França on publica Mujeres Fatales. Als anys 90 es centra en la faceta d'il·lustrador deixant de banda els còmics i fa alguns treballs d'encàrrec com La Biblioteca de Turpín, El jugador de los Dioses y Alicia en el País Virtual, com també les portades per The New Yorker i la mascota de FC Barcelona. Al 1995 funda i coedita la revista de còmic alternatiu Nosotros Somos Los Muertos, NSLM. Al 1999 neix l'actual Bardin amb el qual ja ha publicat tres llibres.

Durant la seva trajectòria ha guanyat varis premis entre ells, Premi de la critica Serra d'Or, el Premio Nacional de Il·lustración del libro infantil y juvenil del Ministerio d'educación y Cultura, el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, el Premi Junceda per el llibre d'art Espiasueños.

Pascal Comelade, músic català nascut a Montpeller el 1955. Utilitza joguines com a instruments. I la seva música es gairebé sempre instrumental. És molt famós a França i al Japó. Actualment viu a Ceret.


Ariadna Borràs

1r d'il·lustració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada